Çiğ Bademin Kullanım Alanları nelerdir?
badem
Yorumlar

Çiğ Bademin Kullanım Alanları nelerdir?

Çiğ Badem Nerelerde Kullanılır?

Hamur işlerinde kullanımı: Hamur işlerinde çiğ badem iç malzeme olarak kullanılabilir. Tarçınlı havuçlu bademli kek, ballı bademli kurabiye en çok tercih edilen bademli hamur işi ürünleri arasındadır. 
 
Bademin öğütülmesiyle elde edilen badem unu da, geleneksel buğday unu için popüler bir alternatiftir. Karbonhidrat oranı düşük, besin içeriği zengin ve diğer un çeşitlerine göre biraz daha tatlıdır. 
 
Tatlı ve muhallebilerde kullanımı: Şekerpare gibi şerbetli tatlılarda ya da muhallebi, supangle gibi sütlü tatlılarda süs amaçlı tercih edilir. Ayrıca çiğ badem, pudra şekeri ve yumurta akından elde edilen badem şekeri de sevilerek tüketilen tatlı çeşitleri arasındadır.
 
Badem yağı: Bademin işlenmesiyle elde edilen badem yağı, daha çok saç ve cilt bakımında tercih edilir. Bunun yanı sıra kaş ve kirpik bakımında da badem yağı kullanılır.
Badem sütü: Badem sütü, şeker içermeyen ve sadece 1 bardağında 26 kalori bulunan bir süt çeşididir. Günlük alınması gereken kalsiyumun %30’unu ve günlük önerilen D vitamininin ise %25’ini içerir.
 
Diyette çiğ badem: Bademin içeriğindeki manganez ve bakır varlığı diyet yaparken enerji üretimini arttırarak metabolizmayı hızlandırır.  
 
Badem kalori miktarı ve besin değerleri açısından tok tutucu özelliğiyle hem ana öğünler arasında tok kalmanızı, hem de diyet nedeniyle meydana gelebilecek halsizliği önleminizi sağlar.

Daha yeni yazı
Bademin insan sağlığına faydaları nelerdir?