Kavrulmuş Tuzlu Antep Fıstığının Üretim Aşaması
kuruyemis-genel
Yorumlar

Kavrulmuş Tuzlu Antep Fıstığının Üretim Aşaması

Kavrulmuş Tuzlu Antep Fıstığı Kuru Kırmızı dediğimiz en geç hasat edilen olgunlaşmış Kabuklu Antep Fıstığından yapılmaktadır. Ürün geç hasat edildiğinden dolayı en olgun ürün Kuru Kırmızı cinsi Antep Fıstığıdır. Kavrulmuş Tuzlu Antep Fıstığı ürününün üretim aşamasını sizlerle sıralı bir şekilde paylaşacağız.

kavrulmuş tuzlu antep fıstığı
  • Kuru Kırmızı Kabuğundan Soyma Aşaması

    Kuru Kırmızı Antep Fıstığı Silolarda veya daha ilkel yollar ile Su ile ıslatılarak kabuğu nemli hale getirilmektedir. Kabuğundan ayrıştırma işlemi endüstriyel makineler ile gerçekleştirilir.

    • Kavlak Antep Fıstığı Kurutma Aşaması

    Kabuğundan ayrıştırılan Antep Fıstığı kurutma aşaması endüstriyel makineler aracılığı ile ısı verilerek kurutulmaktadır veya Doğal yollar ile sahaya serilerek güneş enerjisi ile kurutma işlemi gerçekleştirilmektedir.

    • Kavlak Antep Fıstığı Çatlatma Aşaması

    Kavlak Antep Fıstığı ürünü belirli bir nemden sonra çatlatma aşamasına geçiş yapmaktadır. Üründe ağzı kapalı olanlar ağzı çatlatılarak ürünün %100 çatlak oranına ulaşması hedeflenmektedir.

    • Kavlak Antep Fıstığı Kavurma Aşaması

    Kavlak çatlatılan Antep Fıstığında kavurma aşamasına geçmeden önce ürün analizi yapılması şarttır. Üründe kapalı oranı yüksek ise tekrar Çatlatma aşamasına geçilebilmektedir. Bu aşamada en yoğun kullanılan ürün Tuzdur. Tuz ürüne belirli bir ısıda döner tavalarda teması sağlanmaktadır. Bu aşamada ustaların ürünün tam tadına ulaşması ve lezzetine karar vermesi dakikliktir. Fazla kavrulan ürün hasarlı olabilmektedir. Az kavrulan ürün ise tüketiciyi memnun etmemektedir. Ustalar bu konuda yüksek tecrübeye sahip kişilerden tercih edilmektedir.

    • Kavrulmuş Tuzlu Antep Fıstığı Soğutma Aşaması

    Kavrulmuş Tuzlu Antep Fıstığı kavrulduktan sonra soğutma işlemi firmaların tercihine göre şekil almaktadır. Silolarda 1 veya 2 gün süre ile bekletilerek soğutma işlemi gerçekleşmektedir. Firmalar soğutma aşamasını hızlandırmak için endüstriyel makineler ile soğutma havuzu yapabilmektedir. 

    • Kavrulmuş Tuzlu Antep Fıstığı Paketleme Aşaması

    Kavrulmuş Tuzlu Antep Fıstığı firmaların paket tercihlerine göre paketleme aşamasına geçişi sağlanmaktadır. Ürün Paketleme aşamasından önce gözle kontrol aşamasından geçerek üründe her hangi hasar, kalıntı vs. kontrolü firmaların tercihine göre yapılabilmektedir.

    Kavrulmuş Antep Fıstığı
    Görsel: Kavrulmuş Tuzlu Antep Fıstığı
    Yukarıdaki görselde Antep Fıstığının tüketilmek üzere sunum halini görmektesiniz. Kavrulmuş Antep Fıstığı, Antep Fıstığının en çok tüketilen halidir. Çerez olarak sunulmaktadır. Kavrulmuş Antep Fıstığı üretimin her aşamasında titizlik ile kontrol edilmesi ve işlenmesi gereken bir üründür.

    Daha eski gönderi
    Pasta yapımında kullanılan Ceviz Ürünleri nelerdir?
    Daha yeni yazı
    Pirinç Antep Fıstığı nedir ? Pirinç Fıstık ile ne yapılır ?