Pirinç Fındık nedir ? Nasıl yapılır? Pirinç Fındık ile neler yapılır ?
kuruyemis-genel
Yorumlar

Pirinç Fındık nedir ? Nasıl yapılır? Pirinç Fındık ile neler yapılır ?

3-5 mm kıyılmış pirinç fındık, fındıkların kabuklarından ayrıldıktan sonra küçük parçalara doğranmış hali anlamına gelir. Bu tür ince kıyılmış fındık, çeşitli yemeklerde, tatlılarda veya pastalarda lezzet ve dokularını artırmak için kullanılabilir. Aynı zamanda dondurmalar, yoğurtlar veya kahveler üzerine serperek tadını çıkarabilirsiniz.

Kıyılmış ( Pirinç ) Fındık evde nasıl yapılır?

3-5 mm kıyılmış fındık yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

Malzemeler:

  • Kabuklarından ayrılmış fındık

Adımlar:

  1. Fındıkları kabuklarından ayırın. Kabuklarını çıkarmak için bir fındık krakeri veya benzeri bir alet kullanabilirsiniz.

  2. Temizlenmiş fındıkları bir kesme tahtası üzerine koyun.

  3. Kesme tahtasında bir bıçak veya doğrama aleti kullanarak fındıkları istediğiniz boyutta doğrayın. 3-5 mm boyutlarına sahip olacak şekilde ince doğrayın.

  4. Doğradığınız fındıkları bir kasede toplayın ve kullanılmak üzere saklayın.

Artık 3-5 mm kıyılmış fındıkları yemeklerinize veya tatlılarınıza eklemeye hazırsınız. Bu doğranmış fındıkları tariflerinizde kullanabilir veya atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz.Pirinç Fındık Pasta yapımında ve süslemesinde kullanılmaktadır. Fındık Pirinç diri fındığın 2-4 mm veya 3-5 mm parça parça haline getirilmesi ile oluşmaktadır. Pirinç Fındık yapılan pastaların ve diğer şekerleme ürünlerinin süslemesinde yoğun olarak kullanılmaktadır. Son dönemlerde dondurma ürünlerinde de aktif olarak kullanılan Fındık Pirinç şekerleme endüstrisinde çok fazla tüketilmektedir.

findik-pirinc

Fındık Pirinç ile tüm şekerleme ürününü süsleyebilir ve yaptığınız ürüne lezzet vermesi açısından değerlendirebilirsiniz.Pirinç fındıkta aranan en önemli özellik lezzet , tazelik ve kalibre uyumudur.Kıyılmış pirinç fındıklar, yiyeceklerinizi zenginleştirmek ve lezzet katmak için çok sayıda farklı yemek ve tatlı tarifinde kullanabileceğiniz çok yönlü bir malzemedir.

 

Pirinç Fındıklı Çikolata

Yukarıdaki görselde Pirinç fındık kullanılarak yapılan bir çikolata ürününü görüyorsunuz. Çikolata sanayisinde yüksek oranda kullanılmaktadır. Kalibre uyumu ürüne hem görsel düzen hem de kalite katmaktadır.

Pirinç Fındık ürünlerine kuryemis.com adresimizden Pastacılık - Fındık ürünleri sekmesinden kolay bir şekilde ulaşabilir sepetinize ekleyip sipariş oluşturabilirsiniz.


Daha eski gönderi
Antep Fıstığı çeşitleri nelerdir?
Daha yeni yazı
File Fındık nedir ? File Fındık ile neler yapılır ?