Toz Antep Fıstığı Kullanım Alanları Nelerdir?
antep-fistigi
Yorumlar

Toz Antep Fıstığı Kullanım Alanları Nelerdir?

Toz Antep Fıstığı Kullanım Alanları

Antep Toz Fıstık kullanım alanları oldukça fazladır. Çok lezzetli olan ve sağlığa pek çok yararı bulunan Antep fıstığının çekilmesi ile elde edilen toz, tatlıların, baklava ve pastaların vazgeçilmez bir parçası olur. Antep fıstığı yalnızca kuruyemiş olarak kullanılmamaktadır. Yaygın bir şekilde, fıstık ezmesi, Antep toz fıstık gibi çeşitli formlarda yemeklerde, tatlılarda kullanılabilir. İçerdiği yoğun protein ve vitaminler dolayısıyla tüketilmesi sağlığa faydalıdır. Antep fıstığının yararlarına "Antep Fıstığı Faydaları Nelerdir? Fiyatı Ne Kadar?" yazımızdan göz atabilirsiniz. %100 doğal olarak üretilen Antep fıstığı uzun süre tokluk sağlamasıyla özellikle spor yapan veya yoğun iş hayatının içinde olanlar için doğal bir enerji kaynağıdır. Tamamen organik toplanan Antep fıstıkları, hiçbir katkı maddesi kullanılmadan öğütülüp toz haline getirilerek sizlere sunulmaktadır. Güvenle tatlılarınızda, pastalarınız ve baklavalarınızda kullanabilirsiniz.

Şöbiyet Baklava

Toz Antep fıstığı, organik Antep fıstığının besin değerlerini kaybetmeden öğütülmesi ile elde edilmektedir. Pek çok alanda karşımıza çıkmaktadır. En çok baklavada çikolata yapımlarında, helva, pasta, dondurma sektörlerinde süsleme ya da tat katma amaçlı kullanılmaktadır. Toz fıstık ile evde kendiniz katmer, baklava ve çeşitli tatlılar yapabilir, yaptığınız pastalarınızı toz Antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz. Baklavalık yufka, kaymak, kuryemis.com web adresimizden  toz Antep fıstığı, şeker ve tereyağı ile tadına doyamayacağınız, katmer tatlısı yapabilirsiniz. Oldukça lezzetli olan bu tatlının yapımı için; 3 adet baklavalık yufkanın üzerine 1 yemek kaşığı kaymak, 1 yemek kaşığı şekeri serpiştirip üzerine de yemyeşil toz Antep fıstığını serpiştirip yufkanın köşelerini kapatın ve tavaya tereyağı koyarak katmerinizi hafif kızartın. Son olarak üzerini toz Antep fıstığı ile süsleyerek tatlınızı servis edebilirsiniz.

Soğuk Antep Fıstıklı Baklava

Tatlıların yanı sıra sadece toz Antep fıstığı ve şeker ile protein deposu olan sabah kahvaltılarında rahatlıkla tüketebileceğiniz Fıstıklı ezme hazırlayabilirsiniz. İçerisinde hiçbir katkı maddesi bulunmayan bu yiyecekleri çocuklarınızla birlikte rahatlıkla tüketebilirsiniz. Dilerseniz içerisine sağlıklı Hindistan cevizi yağı katıp hiç şeker koymadan Antep fıstığı tozuyla harmanlayarak kendinize Antep fıstıklı bar hazırlayabilirsiniz.

Antep fıstığı ve toz Antep fıstığı sağlığa oldukça yararlıdır, bolca vitamin içerir ve besin değerleri bakımından zengindir. Kabuklu, İç ve Toz Antep fıstığı çeşitlerimiz sitemizde mevcuttur. %100 Doğal Antep Toz fıstığa göz atıp, sipariş vermek için kuryemis.com adresimizde Pastacılık ürünleri kategorisinde bulabilirsiniz.


Daha eski gönderi
Lokum,Antep Fıstığı ve Helva
Daha yeni yazı
Evde Baklava Tarifi