Pasta yapımında kullanılan Antep Fıstığı hangisidir?
antep-fistigi
Yorumlar

Pasta yapımında kullanılan Antep Fıstığı hangisidir?

Evinizde Pasta yapımında kullanılan İç Antep Fıstığı cinsi Beyaz iç Kuş boku Fıstık , Pirinç Antep Fıstığı , File Antep Fıstığı ve Toz Antep Fıstığı ( Un Antep fıstığı ) tercih edilmektedir. Genellikle Kuş boku Fıstık yapılacak pastanın içinde kullanılır . Pasta içeriğinde Kuş boku Fıstık pastaya kattığı aroma ve lezzet ile pasta ustalarının vazgeçilmez tercihidir. 

 

Kuşboku Fıstık

 

Pasta süslemede ise kullanılan Antep Fıstığı cinsi Toz(Un Antep Fıstığı), Pirinç Antep Fıstığı ve File Antep Fıstığı kullanılmaktadır . Web sitemizden bu ürünlere Pastacılık Ürünleri - Antep Fıstığı kategorisinden ulaşabilirsiniz. File Antep Fıstığı yatay olarak dilimlenmekte hem süs hem de lezzet olarak ustaların vazgeçilmez ürünüdür. Pirinç Antep Fıstığı da File Antep Fıstığı gibi hem süs hem de lezzet olarak değerlendirilir. File Antep Fıstığı ürünü nem Cihazı kullanılarak belirli oranda ürün su veya buhar ile temas ettiğinden dolayı Pirinç Antep Fıstığına göre aroma bakımından daha düşük kalmaktadır. Ürünün kurutulması Endüstriyel Fırın ya da sağlığa ve Gıdaya uygun şekilde tepsilerde  oda ısısında kurutulmaktadır.  

File Antep Fıstığı

Antep Fıstığı ürünleri ile yapacağınız pasta resimlerini bizimle paylaştığınız taktirde Instagram , Facebook hesabımızda yayınlıyor Ayın En güzel Pastasını ve tarifini paylaşıyoruz . Sizde bu etkinlikte yer almak için hünerlerinizi bizimle paylaşın. 

{"one"=>"Yorumlar", "other"=>"Yorumlar"}
Daha eski gönderi
İyi, Kaliteli baklava nasıl anlaşılır ?
Daha yeni yazı
Şöbiyet Baklava tarifi !