Aşure Kilo Aldırır Mı?
kuruyemis-genel
Yorumlar

Aşure Kilo Aldırır Mı?

Aşure geleneksel sevilen tatlılarımızdan biridir. Öyle bir “tatlı” demekle de geçip gidecek türden değildir. İçerisinde bulunan nohut, fasülye, buğday, kuru meyve ve kuruyemişleri ile bir tatlıdan çok daha fazlasıdır. Peki bu çeşit çeşit içeriği olan, kaynaması için gün sayılan tatlımız ne kadar masum?

Öncelikle söylememiz gereken ilk şey “her şeyin fazlası zarar!” Her ne tüketiyorsak tüketelim mutlaka porsiyonlamamız gerekir. Burada porsiyon miktarı ile vücuda alınan besindeki kalori ve besin değerlerini değişiklik göstermektedir. Yani 1 porsiyon aşure dediğimiz zaman 100 gramlık bir aşureden bahsetmekteyiz.

 

Şeker ihtiva eden bir besin olması sebebiyle ağırlık denetiminde yine de kontrollü tüketilmesi gereken bir besindir. Ancak birçok şekerli besine kıyasla çok daha besleyici olması aşureyi tatlı alternatifleri arasında bir adım öne taşımaktadır.

 

Kuruyemişlerden de gelen yüksek doymamış yağ içeriği, daha yüksek bitkisel protein ve çözünür posa sayesinde kalp damar sağlığını koruyor. Yüksek posa içeriği ile kabızlığı azaltabiliyor. İçerisinde bulunan kuru meyveler sayesinde enerji veriyor.

 

Süt ilave edilmediği taktirde vegan beslenmeyi tercih eden bireyler için de son derece uygun bir tatlı alternatifidir. Süt ilave edilmediği taktirde Aşure, bitkisel kaynaklı besinlerle hazırlandığından kolesterol içermez.

 

1 porsiyon aşurenin yaklaşık kalorisi 300,2 kkal’dir. Her ailenin farklı yöntemleri olsa da yaklaşık kalori hesabı olarak düzenlenmiştir. Burada önemli olan ölçülü tüketmekten geçer.

 

Aşurelik ürünlerimize buradan ulaşabilirsiniz.


Daha eski gönderi
Kavrulmuş Antep Fıstığının faydaları
Daha yeni yazı
En Çok Tüketilen Kuruyemiş Çeşitleri