Kavrulmuş Antep Fıstığının faydaları
kuruyemis-genel
Yorumlar

Kavrulmuş Antep Fıstığının faydaları

Atatürk Üniversitesi Ve Türk Fizyolojik Bilimler Derneği Tarafından Düzenlenen 34. Fizyoloji Kongresinde Sunulan "Antep Fıstığının Genç Sağlıklı Erkeklerde Lipid Parametreleri Ve Oksidatif Durum Üzerine Etkileri” Konulu Bildiride, Antep Fıstığının Damar Tıkanıklığını Önleyici Etkisi Olduğu Belirtilirken, Bu Etkinin Cevizden Daha Fazla Olduğu Da Vurgulandı.
Antep Fıstığının Kötü Kolesterol Olarak İsimlendirilen LDL’yi Düşürdüğü Ayrıca insan Vücuduna Zararlı Toksinleri Engelleyen Antioksidan Miktarını Artırdığı Da Belgelendi.

Kavrulmuş Tuzlu Antep Fıstığı


Antep Fıstığı, İnce Bağırsakta Glikoz Emilimini Azaltır Ve Kan Şekerinin Yükselmesini Önler: Bu Bakımdan Şeker Hastalarına Fıstık Yemeleri Öğütlenir.
Antep Fıstığı, Yapısındaki Doymamış Yağ Oranının Yüksekliğiyle Kan Şekerinin Yükselmesi Riskini Azaltır. Kolesterol İçermediği Gibi, Kandaki Kolesterol Düzeyini Düşürücü Etkisi De Vardır: Böylece Koroner Kalp Yetmezliği Riskini Azaltır. Karaciğerdeki Yağlanmayı Önler Ve Kan Şekerini Düşürür. İçeriğindeki Fosfor Ve Demir, Çocuklarda Zekâ Gelişimine Katkıda Bulunur

Mesela 100 Gram Antep Fıstığında:
0 Kolesterol 500 Mg Fosfor,
1020 Mg Potasyum,
136 Mg Kalsiyum,
158 Mg Magnezyum,
5.2 Mg Vitamin E,
7 Mg C Vitamini,
0.20 Mg B 2 Vitamini,
1.45 Mg Nikotinamide Bulunmaktadır
Özellikleri : Özel Seçilmiş iri Tanelidir.
Az Tuzludur.
Kavrulmuştur.
Ağaçta İken Çatlamıştır.
Yazın Güneşinde Kuruduğu İçin % 98 Kurudur.
8.5 Kalibredir.


Daha eski gönderi
Güvenilir kuruyemiş nasıl satın alınır?
Daha yeni yazı
Aşure Kilo Aldırır Mı?